RSS iconНАЈНОВИ ВЕСТИ

 
 ПЕЧАТЕНО ИЗДАНИЕ
- ЕУ има 500 милиони жители и најголема економија во светот, но има место да прими само 5.000 бегалци што ќе ја преживеат медитеранската голгота. Другите 150.000 по брза постапка ќе бидат вратени назад, барем според заклучоците од вчерашниот итен самит на ЕУ, во кои увид имал ...
Она што е многу поважно од материјалната градба, како што во повеќе наврати нагласил игуменот Партениј, е духовната градба, односно ширењето на евангелската проповед меѓу народот, придобивањето многу души за Христа, помагањето на многу млади луѓе да се ослободат од страшните ...
Иако се добива впечаток дека надлежните институции бавно реагираат за решавањето на овој проблем, сепак, стручните екипи мошне брзо направија стручен увид на самото свлечиште и веќе ја подготвија стручната анализа за типот и за карактерот на свлечиштето ...
Текстилната, дрвната, преработувачките и други индустриски гранки имаат потреба од увоз на репроматеријали за да го затворат својот производствен циклус, што, според експертите, е вообичаено за малите економии, но сметаат дека со стратегии може да се намали увозот ...
Многу вооружени странски платеници во украинскиот конфликт, покрај финансискиот аспект, се мотивирани да војуваат и од свои радикални идеологии. Тие, како група или како поединци, можат да претставуваат и закана за европската безбедност и мора внимателно да се следат, се наведува ...
За одолжувањето на градежните работи на плоштадот „Македонија“ реагираат и самите граѓани, кои велат дека премногу долго време помина откако беше попречен пристапот до плоштадот ...
Кан е голем бизнис, не може ниту еден филм да влезе во програмата доколку нема добар агент од Франција или од Германија. Нашите продуценти ретко користат услуги од агенти и мислам дека тоа е една од причините зошто досега ниту еден македонски филм не влегол во официјалната програма ...
Иако одамна се музички пензионирани, Смилен Димитров, Гоце Трпков и Митко Гаштаровски, познат како Пикисипи, по подолго време повторно ќе настапат заедно пред домашната публика ...
Најмногу научив од португалските тренери Сантош и Фереира, кои влијаеја на мојот развој како тренер во поглед на тактиката и поставеноста на играчите. Прво ќе треба да видам со какви играчи располага Македонија, па потоа ќе ја изберам и тактиката, ни изјави Друловиќ, кој е добар ...
 
  • Спорт
  • Забава
  • Прилози
Македонија ќе игра со португалски стил?
Најмногу научив од португалските тренери Сантош и Фереира, кои влијаеја на мојот развој како тренер во поглед на тактиката ...
В недела велосипедска трка на автодромот во Кичево
В недела првпат во Македонија еден натпревар од шампионатот во друмски велосипедизам ќе се вози на кружната патека во Кичево, ...
Ерата на суперклубовите донесе здодевност
Сегашната ера на т.н. суперклубови се должи и на промената на системот на натпреварување од КЕШ во ЛШ. Тоа имаше големо ...
Ќе ги задоволиме критериумите на сите што беа дел од приказната
Иако одамна се музички пензионирани, Смилен Димитров, Гоце Трпков и Митко Гаштаровски, познат како Пикисипи, по подолго ...
Окото на небото наполни 25 години
Орбитирањето на „Хабл“ надвор од Земјината атмосфера му овозможува да прави остри слики речиси без никаква светлина во заднина. ...
„Никогаш не се откажувај“ - документарец за билдерот Тоше Зафиров
Документарецот за животниот пат на македонскиот шампион во бодибилдинг Тоше Зафиров, насловен „Никогаш не се откажувај“, ...
Творештвото ми е простор за надживување на трагедиjата
Ова интервју е остварено во 1989 г., кога неговата авторка, историчарката на уметност Соња Абаџиева, ја подготвувала неговата ...
Двоjниот живот на Кениjа на „Венециското биенале“
Ова е вторпат како Кенискиот павилјон во Венеција го запоседнуваат кинески уметници. Во 2013 година Попони селектира 11 ...
Наjголемиот фестивалски хит „Диви приказни“ на програмата
Проекција на филмот „Изгледот на тишината“ (2014 г.), во режија на Џошуа Опенхајмер (Данска, Финска, Индонезија, Норвешка, ...

 
 
 
 
Ретро
 
На денешен ден
 
Тв програма
   
На денешен ден
 
   
  Powered by Nova Makedonija